DELA
Foto: Oskar MagnussonMÄSTARE #1 Emma Lindman.

Lindmans KM-succé

GOLF. Ålands golfklubbs KM-match blev en Lindmansk familjeaffär.

Emma hem damklassen – och strax därefter vann Sebastian herrditon.
Redan klockan åtta på lördag morgon drog semifinalspelet i Ålands golfklubbs KM-match i gång på Slottsbanan. Emma Lindman besegrade Åse Rask, och Emma Engqvist gick till final efter att Gun Wahlin lämnat WO i sin semifinal.

Herrarnas finalpar blev Sebastian Lindman (som slog Kim Berglund i semi) och Jonathan Mörn (som besegrade Michael Silversvärd).

Väl i final gjorde Emma Lindman processen kort med Emma Enqvist då hon avgjorde redan på det 13:e hålet eftersom hon då var sex hål upp med fem kvar att spela.

– I semifinalen spelade jag bra, men i finalen var det lite upp och ner. Men det är roligt att spela match eftersom det blir lite annorlunda än en slagtävling. Man kan chansa lite mer på ett hål eftersom det inte gör så mycket om man förlorar ett, säger Emma Lindman.

Tredje gången gillt

Brodern Sebastian vann sin finalmatch mot Jonathan Mörn med 5–3, och var alltså fem hål upp efter det 15:e hålet med tre kvar att spela.

– Jag har förlorat mina båda finaler tidigare så det var roligt att äntligen vinna. Och kul också att Emma vann samtidigt.

Åse Rask tog brons i damklassen och Kim Berglund blev trea i herrditon efter att ha slagit Michael Silversvärd med 3–2 i bronsmatchen.

Oskar Magnusson