DELA
Foto: Jonas Edsvik

Peter Ellqvist lämnar Ålands golfklubb

Ålands golfklubbs klubbdirektör Peter Ellqvist lämnar sin post den 1 september, skriver klubben i ett medlemsutskick. Anledningen till att han nu slutar, efter bara ett år på posten, är familjeskäl. Coronapandemin har gjort det svårt för Ellqvist att ha ett normalt familjeliv utanför Åland vid sidan av arbetet.
”Under det dryga år som Peter arbetat för ÅGK har klubben gått från ett mycket oklart läge vad det gäller gästspel och de viktiga intäkter som det för med sig, till en situation där klubben andas tillförsikt med runt 14 000 inbokade gästrundor”, skriver ÅGK:s styrelse i mejlet. Styrelsen lyfter också Ellqvists arbete med att skapa en medvetenhet kring Slottsbanan både i Norden och övriga Europa.
Björn Wennström, golfklubbens marknadschef, kommer att leda ÅGK efter att Ellqvist slutar och under rekryteringsperioden.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp