DELA

Lindell: ”Är fortfarande chockad”

STYRKELYFT. För ett halvår sedan inleddes satsningen på styrkelyft.
Nu är Stina Lindell bäst i Finland.
– Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle gå så här bra, säger hon efter FM-guldet i klassisk styrkelyft.
Stina Lindell var tillsammans med Paulina Lindblad (båda i 63-kilosklassen) från Ålands kraftsportklubbs debutant på helgens FM i klassisk styrkelyft i Övertorneå.
Rutinerade trion Marcela Sandvik (52), Erika Gadzova (57) och Ove Lehto ( 120, se separat artikel) deltog även de på FM, men det var debutanten Lindell som var det stora åländska utropstecknet i Lappland i helgen.
26-åringen inledde med att bättra på personbästat i knäböj med 7,5 kilo till 117,5. I bänkpress noterades hon för ett lyft om 70 kilo, vilket även det var personbästa med fem kilo. Och i det avgörande marklyftet slog Stina Lindell till med ett lyft på 162,5 kilo (personbästa med 12,5 kilo) vilket var nog för att gå om Sanna Savolainen, OPT, i sammandraget och bärga FM-guldet med 350 kilo totalt (nytt SFI-rekord).
Också det en höjning av personbästat med hela 25 kilo.


Gick om på slutet
– Jag är fortfarande i chock. Men det är jätteroligt såklart, jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle kunna gå så här bra. Jag var i och för sig tvåa på rankinglistan inför FM, men tävling är ju något annat, säger Stina Lindell.
Paulina Lindblad blev totalsexa av fjorton deltagare i 63-kilosklassen efter att ha klarat samtliga nio lyft och noterats för en vikt om 302,5 kilo totalt. För Lindblad innebar tävlingen nytt personbästa i såväl totalen som i de tre momenten.
– Det är jätteroligt att vi har nya lyftare som tävlar, och att det är så många tjejer. Vi behöver jämna ut könsfördelningen i klubben, säger Kenneth Sandvik från ÅKK.

Oskar Magnusson