DELA
Foto: Fredrik Törnroos

Lemlands IF storsatsar

FOTBOLL. Lemlands IF:s (LIF) genomför en rejäl satsning på sitt A-lag med visionen att bli en seriös aktör på den åländska fotbollskartan.
Det menar klubbens ordförande Mathias Sandberg.
– Vi befinner oss vid ett vägskäl. Antingen satsar vi eller så lägger vi ner.

Den gångna säsongen slutade LIF:s A-lag nästsist i Upplandsserien division 6. Till nästa år ska laget tillhöra toppen, allra helst stiga till division 5.
– Vi vill inte ses som ett korplag som bara spelar fotboll för sakens skull. Vi vill locka nya och framför allt yngre spelare till klubben och samtidigt utveckla dem till att bli bra fotbollsspelare, säger Mathias Sandberg.
– För annars är det samma visa varje år, att vi under säsongen tvingas jaga spelare som kan ställa upp på match. I första hand vill vi ju ha en trupp som satsar på fotboll före andra idrotter – och inte tvärtom.
Som ett steg i satsningen utser man Mathias Sjölund till sportchef och huvudtränare. I och med att Sjölund själv också spelar fotboll i LIF kommer Markus Eriksson att fungera som hjälptränare och matchcoach. Jonas Welander, som under den gångna säsongen fungerade som spelande tränare, sköter det administrativa.

 

Enligt nye sportchefen Mathias Sjölund är satsningen ett steg i rätt riktning.
– Det är svårt att hitta motivation om man är åtta spelare på träning och tolv på bortamatch. Då blir det pannkaka av alltihop, säger han.
– Det är inte utvecklande och det medför inte goda resultat.

Läs hela artikeln i tisdagens Nya Åland.