DELA
Foto: Ålands curlingklubbPÅ "HEMMAPLAN" Hemming Hanses, Isak Nordlund, Melker Lundberg och Leonard Nordlund i ÅCK:s lag Lundberg är redo att representera Finland i B-VM för curlingjuniorer som startar i Lojo i dag.

Lag Lundberg redo för B-VM

CURLING. Bättre rustade och med en starkare lagsammanhållning åker de till Lojo.

ÅCK-laget Melker Lundberg, Isak Nordlund, Hemming Hanses och Leonard Nordlund är redo för B-VM i curling som startar i dag.

– Vi är mer förberedda i år och vet vad vi kommer till, säger skippern Melker Lundberg.
I dag inleds B-VM för curlingjuniorer i finska Lojo. Som representant för Finland fungerar Ålands curlingklubbs (ÅCK) lag Melker Lundberg, Isak Nordlund, Hemming Hanses och Leonard Nordlund. ÅCK:s lag Lundberg kvalificerade sig till B-VM efter att ha sopat hem segern i junior-FM i november.

24 lag gör upp i grupper om tre där de två bästa i varje grupp går vidare till slutspel. Totalt kommer lag Lundberg att spela sju matcher under turneringen som avslutas på lördag. På spel står tre platser till A-VM i Turkiet i mars senare i år. Spanien står som första motståndare för Finland.

– Spanien är ganska osäkra som lag då de inte har jättebra träningsförhållanden, så det kan gå lite hur som helst, säger Lundberg.

Tuffaste mötet under turneringen tror Lundberg att Ryssland blir, tätt följt av Slovenien. Lag Lundberg spelade samma turnering i fjol och känner till de flesta lagen.

– Vi har sett dem spela och är mer förberedda i år, säger Lundberg.

Läs mer i dagens Nya Åland!