”Kricke” fixade sen kvittering

FOTBOLL. Mötet mellan HJK och IFK Mariehamn på Finnair Stadium slutade ännu en gång oavgjort. Detta efter att IFK hämtat upp ett 2-0-underläge. Mika Niskala reducerade tidigt i första halvlek och Kristoffer Weckström (på bilden i mötet med TPS) satte kvitteringsmålet i den 87:e minuten.
– Vi var värda en poäng efter vår andra halvlek, säger Weckström.
För tredje gången slutade mötet mellan HJK och IFK Mariehamn oavgjort på Finnair Stadium. Men i torsdags blev det ingen mållös tillställning. Efter att bägge lagen börjat rätt så trevande chockade hemmalaget IFK inom loppet av två minuter. I den 31:a minuten satte skotten Grant Smith 1-0 och två minuter senare slog Jarno Parikka in tvåan mellan benen på Antti Kuismala i IFK-målet. Vid bägge målen hade IFK-försvaret problem med markeringen.
– Det är två minuter som vi slarvar lite för mycket och de straffar oss direkt, konstaterar Kristoffer ”Kricke” Weckström.

Tidig reducering
IFK fick dock en tidig reducering i andra halvlek. Peter Sjölund hittade Mika Niskala på borta stolpen och IFK-mittfältaren satte bollen i mål från snäv vinkel. Och med tre minuter kvar att spela fixade Weckström en poäng åt IFK efter fint förarbete av Andreas Björk.
– Björk nickade ner bollen mot straffpunkten, jag vände om och slog till direkt i bortre. Det kändes underbart, säger Weckström.
På övertid var sedan Jani Lyyski ytterst nära att ge IFK full pott. Lyyskis nick på en frispark gick precis utanför Walléns högra stolpe.

Skadelistan lång
Något som däremot börjar se väldigt oroväckande ut i IFK-lägret är skadeläget. Tommy Wirtanen stannade hemma på Åland efter att haft problem med ett lår på sista träningen. Alexander Weckström fick börja från start i anfallet men fick ersättas av Björk redan efter 26 minuter. Det hade plötsligt huggit till i ljumsken IFK-anfallaren som fick lämna planen. Dessutom har Amos Ekhalie en meniskskada som han ådrog sig förra helgen då IFFK mötte SoVo.