DELA
Foto: Stefan ÖhbergUTMANAREN Andreas Gustafsson leder den grupp som vill se en ny styrelse i ÅGK.

”Kom nog som en kalldusch”

GOLF. På söndag återupptas Ålands golfklubbs ajournerade höstmöte på restaurang Smakbyn i Kastelholm. På det föregående försökte en grupp medlemmar – med Andreas Gustafsson i spetsen – att byta ut stora delar av den sittande styrelsen.

Inför söndagens omstart kvarstår förslaget om en ny styrelse, enligt Gustafsson.

– Ja, inriktningen är att fortsatt ge medlemmarna ett alternativ till dagens styrelse, säger han, men avslöjar inte om han själv kandiderar till ordförandeposten.

– Som jag har sagt tidigare så fattar jag det slutgiltiga beskedet på söndag. Vi i gruppen är väldigt besvikna på att valberedningen inte har tagit något kompromissförslag.

Varför berättar du inte nu om du kandiderar till ordförandeposten eller ej?

– Jag liksom andra i gruppen är tveksamma till att ställa upp. Vi anser ju att det finns flera missförhållanden i klubben och då blir man förstås betänksam inför att ta sig an uppdraget.

Hur är känslan inför mötet?

– Det är svårt att svara på hur det kommer att gå. Vi har motarbetats ganska kraftigt sedan förra mötet, men det är många inom ÅGK som vill få till stånd en förändring. Självklart blir man lite oroad när den sittande styrelsen säger att man inte är oroliga för ekonomin, och sedan går man ut med att man vill göra sig av med nästan 30 procent av personalen. Det kom nog som en kalldusch för dem.

Läs mer i fredagens Nyan