DELA
Foto: Jonas Edsvik

Fellman uttagen i sitt andra junior-VM

SKIDSKYTTE. Nu är det klart. Jenny Fellman kommer att få en ny chans i junior-VM, som denna gång arrangeras i Otepää, Estland.
– Det känns riktigt bra. Att ta mig till junior-VM har ju varit ett av mina stora mål den här säsongen, säger åländskan.

Det var efter helgens granskningstävlingar i Kontiolax som Jenny Fellman fick det besked hon önskat sig.
Hon är nämligen en av fyra finländskor i klassen D21 vid kommande junior-VM i Otepää. Övriga tre är Sofia Joronen (Seinäjoen Hiihtoseura), Heidi Kuuttinen (Närpes Kraft Biathlon) och Saana Lahdelma (Mikkelin Hiihtäjät).
– Jag visste faktiskt om det redan efter lördagens sprint, och därför valde jag till och med att stå över söndagens tävlingar, säger Fellman, som fyllde 21 år tidigare i februari.

Hur känns det, att återigen få chansen?

– Jättekul så klart. Det känns riktigt bra, speciellt då junior-VM varit ett av mina stora mål den här säsongen, säger Fellman.

I fjol gjorde hon sitt första JVM, då i Brezno-Osrblie, Slovakien. Där blev hon som bäst 36:a individuellt. Tidigare i år debuterade Fellman i junior-EM i Pokljuka, Slovenien. Där nådde hon som bäst en 20.e plats och det i jaktstarten.

Vilka förväntningar har du den här gången?

– Det är alltid svårt att säga när man inte har stenkoll på motståndet. Men i junior-EM hade jag mellan tionde och femtonde bästa åktid. Så bara jag levererar på skjutvallen kan det räcka riktigt långt, säger Fellman.
Läs mer i tisdagens Nya Åland!