DELA
Foto: Jonas Edsvik

Blickar mot nya framgångar

SKIDSKYTTE. Hon är regerande finsk juniormästare i sprint. I september vann hon FM-guld i löpskytte och tidigare i år debuterade hon i JVM.
Nu står Jenny Fellman, 20, redo att göra sin sista säsong som junior.
– Målsättningen är så klart att bli uttagen till JVM igen, säger åländskan, som också hoppas på en plats i IBU-cupen.

Den gångna helgen tävlade Jenny Fellman mot delar av den nationella skidskytteeliten i Vuokatti. Fellman slutade fyra över tio kilometer med sammanlagt sex bom över fyra skjutningar. I mål var hon bara fem sekunder ifrån bronsmedaljören Venla Lehtonen. Vann gjorde världscupmeriterade Mari Laukkanen på 34,26 minuter, att jämföra med Fellmans 35,42.
– Helt godkänt, konstaterar Fellman, som sköt fullt i liggande.
– Det tar alltid lite tid att få igång skyttet, speciellt i stående. Sex bom är inte bra men det är ingenting jag stressar upp mig för. Med några tävlingar till tror jag nog att det faller på plats.
I helgen är det dags för ny tävling, denna gång i Kontiolax.
– Det är nu den officiella tävlingskalendern drar igång. Så även om jag gjorde min första skidskyttetävling för säsongen förra helgen så ser jag detta som den riktiga premiären.

Hur har du laddat upp?

– Jag har faktiskt tränat i Vuokatti hela veckan, för att slippa resa av och an till Sverige, säger Fellman, som till vardags bor i Östersund.
– Men jag laddar nog som vanligt, med lite lättare träning för att försöka toppa formen så mycket som möjligt.

Läs hela artikeln om Jenny Fellman i fredagens Nya Åland.