DELA
Foto: Stefan ÖhbergSTORTÄVLING David Johansson ställde upp i EM i fältbågskytte där han slutade femma i fristil recurve.

Johansson femma i EM

BÅGSKYTTE. Fem tävlingsdagar med en ny teknik.

David Johansson slutade femma i EM i fristil recurve.

– Jag är inte jättenöjd, säger Johansson.
I maj vann David Johansson för första gången internationellt då han deltog i en fältbågskyttetävling i nederländska Emmen. Därefter väntade Öspelen på Jersey där han sköt hem ett brons i recurve-lagtävlingen tillsammans med Petri Allinen, Emily Grunér, Håkan Lindén och Saana-Maria Sinisalo.

Under förra veckan var det dags igen för Johansson att göra upp i en fältbågskyttetävling då han ställde upp i EM. Mästerskapet hölls i värmländska Kil i Sverige.

Johansson tävlade i klassen fristil recurve och landade på slutpoängen 2316, vilket räckte till en femteplats. Totalt deltog nio bågskyttar i klassen.

– Jag är inte jättenöjd, men det var helt okej, säger Johansson.

”Ganska tungt”

Efter hemkomsten från Öspelen ändrade Johansson en del i sin teknik med bågen. EM, som pågick under fem dagar, blev därför en utmaning med att hålla den nya tekniken.

– Det har varit ganska tungt och det tar ett tag innan man kommer in i det, berättar Johansson.

I samma klass tävlade också ex-ålänningen Markku Rautiainen som tidigare tävlat för Mariehamns bågskytteförening och representerat Åland i Öspelen. Rautiainen, som nu är bosatt i Ekenäs, kammade hem en bronspeng med sina 2406 poäng.

Europamästare blev Allan Davidsson från Storbritannien med sina 2522 poäng.