DELA

JIK:s herrar satsar mot nya Superettan

VOLLEYBOLL. Om Jomala IK slutar bland de tre bästa lagen i Vårettan Nord-Östra får de spela i Superettan nästa säsong, en nybildad serie mellan division I och Allsvenskan.
– Dit vill vi absolut ta oss, säger spelaren och lagledaren Erik Viktorsson.

I helgen spelar Jomala IK:s herrar sina första matcher i Vårettan. Serien består av de lag i division I Norra och Östra som inte tog sig till Allsvenskan i höstas och alla lagen har med sig sina poäng från höstserierna. Inför första omgången ligger Jomala IK på femteplats i tabellen med 13 poäng i bagaget. Leder serien gör Team Valla B med 16 poäng.
– Vi måste ta några vinster nu direkt så att vi klättrar upp till topp tre, säger Erik Viktorsson.
För topp tre är Jomala IK:s målsättning i vår. Till hösten görs serierna om och en ny nivå, Superettan, tillkommer mellan division I och Allsvenskan. De tre bästa lagen i vårettanzonerna går till Superettan tillsammans med lagen från Allsvenskan.
– Det viktigaste för oss blir att ta oss dit för det kommer nog att bli skillnad på att spela i division I och i Superettan, säger Viktorsson.
Om JIK slutar etta eller tvåa i Vårettan väntar spel i Final four.
– Vinnaren där kan via kval ta sig ända till Elitserien men det är inget vi diskuterat, det känns ganska så avlägset just nu. Tar vi oss till Final four är det enbart en bonus.

Jomala IK möter Vingåker i morgon 15.00 i Vikingahallen och Norrköping på söndag, samma tid och plats.

Läs mer i fredagens Nya Åland.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax