DELA

JIK tror på vinst i premiären

VOLLEYBOLL. I morgon är det herrarna i Jomala IK:s tur att starta säsongen i division I.
De tar emot Bromma B, ett lag de har gott facit mot.
– Det är ett möte vi borde vinna, säger JIK-spelaren Marcus Påvals
Jomala IK mötte Bromma B två gånger förra säsongen, och i båda mötena vann JIK. Matchen på hemmaplan var en relativt enkel seger för JIK, medan de på bortaplan fick kämpa rejält för att ta hem matchen.
– De kan vara riktigt luriga i bland, och vi måste vara beredda på att det kan komma spelare med från deras a-lag som är riktigt vassa. Vi måste även passa oss för att gå ut och tro att det ska bli en enkel match, för det var precis vad vi gjorde när vi mötte dem borta. Och trots att vi vann då var det inte helt enkelt, säger JIK-spelaren Marcus Påvals.

Tror på seger
Förra helgen spelade JIK i Uppsala Cup och slutade där tvåa. Påvals menar att det var en bra värdemätare för hur bra de är nu.
– Där fick vi visa lite vad vi går för. Det gäller bara att vi har tålamod nu och inte går ut för hårt mot Bromma B, för det är lätt att man får övertändning då. Vi måste tänka på att vara fullt koncentrerade hela tiden, säger han.
Men det var inte bara positiva nyheter från Uppsala Cup. Under turneringen drog Fredrik Skog på sig en bristning i vaden. Han var med på träningen i torsdags men är lite av ett frågetecken inför morgondagens match.
– För övrigt ser det riktigt bra ut. De har rutinerade spelare som är bra i försvaret. Men vi har också ett bra försvar och ett bättre anfall och bättre servmottagning än de. Som jag ser det ska det inte vara några problem. Men man ska aldrig ta ut segern i förskott, säger Påvals.

Tur med matcher
Påvals och laget är nöjda med hur inledningen på säsongen är planerad. Han menar att det blir betydligt jobbigare för Uppsala och Lidingö eftersom de möter varandra direkt i premiären.
– Det får bekänna färg med en gång. För oss tror jag det kan bli en bra start på säsongen. Att det är hemmaplan i premiären känns alltid bra. Sen fortsätter det med Teknikum i andra omgången och de kom sist förra året. En mjukstart helt enkelt som passar oss för då får våra spelare möjlighet att komma in i spelet bra, säger han.
I morgon klockan 14.30 spelar JIK:s herrlag mot Bromma B i Vikingahallen.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax