DELA

JIK laddar för hemmapremiärer

VOLLEYBOLL. En poäng på två matcher förra helgen.
Nu är det dags för hemmapremiär för Jomalas volleybollag – men tränaren Sebastien Bougeâtre tar det hela med ro.
– Jag har en långsiktig plan, säger han.
Förra helgen spelade JIK:s herrar och damer sina första matcher i sina respektive serier. Herrarna förlorade borta mot Uppsala VBS med 0–3 i Superettan medan damerna föll med 2–3 mot Stjärnfall BK i division I och fick med sig en poäng.
Den här helgen väntar hemmapremiär i Vikingahallen. På lördag tar herrarna emot Säters IF och på söndag ställs damerna mot IF Stockholms Vingar.
– Jag är inte ett dugg nervös. Jag har en långsiktig plan för lagen och vi har bara kommit en bit på vägen. Jag vill inte gå för snabbt fram; det är omöjligt, säger Sebastien Bougeâtre.


Tunga perioder
Damerna öppnade starkt mot Stjärnfall och tog hem både första och tredje set. Nu vill Sebastien Bougeâtre se en större jämnhet i spelet.
– Vi hade bra och dåliga stunder och de dåliga stunderna var för långa. Vi var lite svaga i servemottagningarna och kunde inte sätta dit poängen. I varje set hade vi en lång period då vi inte gjorde poäng och det var därför vi förlorade, säger han och fortsätter:
– Tjejerna håller med om att vi var starkare och borde ha gjort mer poäng.
JIK-tränaren tror att laget kan få det tufft mot de kommande motståndarna IF Stockholms Vingar.
– Det är ett ganska starkt lag, men vi kommer att bli bättre och bättre när tjejerna blir mer samspelta.


”Mer kraft”
Herrarna förlorade stort mot Uppsala, förra säsongens starkaste lag i serien, och nu väntar ännu ett topptippat motstånd i form av Säters IF. Samtidigt får ålänningarna tillbaka lite spelare som inte var med senaste helgen – däribland nyförvärvet Verneri Vetriö.
– Vi var bara sju spelare i Uppsala. Nu blir vi lite fler och lite starkare. Jag hoppas att det blir lättare. Verneri kommer att tillföra mer kraft i anfallen och våra servar.

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax