DELA

JIK-damerna klara för Final four

VOLLEYBOLL. Trots att två matcher återstår för Jomala IK, har man säkrat seriesegern och en slutspelsplats i Final four. Där finns möjlighet att ta sig hela vägen till Elitserien, men det är inget åländskorna siktar mot.
Jomala IK reste till Bromma i helgen och kunde återvända med full pott. Åländskorna vann matchen med 3–0 efter setsiffrorna 25-17, 25-18, 25-23.
– Sista set var ganska jämnt, vi ledde stort men tappade mot slutet. Men det gick ganska lätt, säger Pia Saku.
Hon säger att JIK hade bra spel och gjorde få egna misstag.
– Samtidigt hade de en dip, blev frustrerade och gjorde misstag vi kunde vinna på.
I och med segern har de andra i division I, östra, ingen chans att gå om Jomala IK som därmed säkrat platsen som tabelletta. Ettorna i de olika zonerna går vidare till Final four och gör där upp om guld-, silver- och bronsmedaljerna. På spel står dessutom en plats i Elitserien.
– Vi har två matcher kvar och det är lite för få inför Final four. Tanken är att vi ska rulla på ganska mycket folk för att få in fler spelare eftersom vi redan säkrat vår plats. Men samtidigt vill man att alla ska vara i form och att vi har en bra första sexa. Så det är en lite svår balansgång, säger Pia Saku.
Hon ser fram emot slutspelet som lär bjuda på bra lag och högt tempo.
– Vi har ju möjlighet att kvala till Elitserien, men det vet jag inte om vi skulle ta. Det är kul att vi tagit oss dit och vår målsättning är att göra bra ifrån oss, säger Saku.
Final four spelas i Degerfors 6-7 mars.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax