DELA

Jeppas Hugo vann V75-lopp

TRAV. Jeppas Hugo vann ett V75-lopp på Rommetravet i lördags. Bara tre åländska hästar har tidigare klarat den bedriften.
Och nu när den 4-årige valacken går från klarhet till klarhet radar intresserade köpare upp sig hos ägaren Robert Ekström.
Robert Ekströms Jeppas Hugo ställdes i lördags mot bland andra Björn Goop med Mitt Popcorn i V75-4 på Rommetravet.
Men den 4-årige åländska valacken med kusken Torbjörn Jansson i sulkyn var favorittippad och stod upp för trycket och travade hem segern och 100.000 kronor. Trots att det blev punktering på ett däck redan efter 500 meter på det 2.140 meter långa loppet.
– Med tanke på att det gick tyngre att köra med punktering så var det en riktigt bra insats. Och ett spännande lopp var det. Många hade krafter kvar på slutet, så i mål blev det riktigt tight, säger Ekström.
Så tight att det krävdes målfoto för att utse segraren.
– Men han klarade det med ett huvud, fortsätter Ekström.


En miljonhäst
Flera intresserade köpare har hört av sig till Ekström den senaste tiden, men han planerar inte att göra sig av med segerhästen, berättar han.
– Jeppas Hugo är ingen elitloppshäst, men han har kvaliteterna som V75-häst. Bara han håller sig frisk så kan han nog tugga in en del pengar. Jag tror att han en bra chans att bli en miljonhäst och alltså springa in en miljon svenska kronor, säger Ekström.
Hittills har Jeppas Hugo sprungit in drygt 230.000 kronor, varav 165.000 med just Torbjörn Jansson den senaste månaden.
– Torbjörn är en riktigt duktigt kusk som är bra att ha och göra med. Så bara han har möjlighet så kör han framöver, säger Ekström.
Och nästa start blir V75 på Solvalla på annandag jul, dit Jeppas Hugo kvalificerade sig i och med segern i lördags.
Totalt har Jeppas Hugo sex vinster och två andraplatser på tio starter i år.

Maria Nykvist

maria.nykvist@nyan.ax