DELA

Jämnt om mästartitlarna i tennis

TENNIS. 47 spelare gjorde i helgen upp om klubbmästerskapstitlarna i Mariehamn Lawn tennisklubb.
Och efter jämna matcher i både i herrarnas och damernas singelfinaler, stod det klart att regerande mästaren Dan Andersson försvarar sin titeln och ny mästare bland damerna är Lisa Lundberg.
Efter drygt två och en halv timmas spel i gårdagens damfinal mot Pauline Nordlund kunde Lisa Lundberg lyfta årets klubbmästerskapsbuckla i Mariehamns tennisklubb i Bollhalla.
– Det blir ofta långa och jämna matcher när man känner till motståndarens spel så väl. Just nu har jag lite träningsvärk, men jag kände att orken fanns där i dag. och det brukar vara den som har bäst dagsform av oss två som vinner, säger Lundberg.
Och i går var det alltså hon som stod för den bästa dagsformen. Även om det började trögt – förlust 1–6 i första set.


Bättre variation
Det var först i andra set som hon började variera slagen bättre och då kom hon också rätt i spelet.
– När jag spelar vill jag köra hårt och avgöra själv. Men i början av matchen hittade jag inte alls tajmingen och det blev alldeles för mycket sena träffar. Men efter hand fungerade det bättre och bättre, säger Lundberg som till slut tog hem det andra setet med 6–3 och det tredje med 6–1.
– Det var min första mästerskapstitel sedan 2006 så det var verkligen på tiden, avslutar hon.
Även i fjol fanns Pauline Nordlund i finalen men förlorade då till Pia Mattsson.
– Då spelade jag nog bättre. I dag (läs i går) fick jag ingen längd på bollen, missade mycket och hade inget flyt. Jag spelade aldrig riktigt bra och Lisa var bättre, säger Nordlund.


Matchen stod och vägde
Även i herrarnas final mellan Dan Andersson och Tony Käll var det jämnt. Men det var till slut den regerande mästaren Andersson som hade mest krafter kvar och vann titeln för tredje året i rad.
– Det här året fick jag riktigt kämpa på. I andra set stod det och vägde men efter att ha haft lite problem med serven fick jag mitt spel att stämma bra mot slutet och det höll, säger Andersson om matchen som slutade 6–4, 6–4.
Och även om Käll inte var alltför missnöjd med förlusten hade han tuffast möjliga ingång till finalen. Bara 20 minuter innan den skulle spelas avslutade han den två och en halv timmar långa semin som gav honom finalplatsen.
– Jag hann bara vila 20 minuter innan matchen så jag kände mig lite för trött i benen och fick inte riktigt till den explosivitet som krävs, säger Käll som normalt tränar i Uppsala där han studerar.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax

tfn 528 478

Foto: STEFAN ÖHBERG