DELA
Foto: PRIVAT
21-åriga Titus Linte är svensk juniormästare i fitness – klassen men’s physique.

Titus Linte är svensk juniormästare i fitness

FITNESS. Åländska Titus Linte är Sveriges bästa junior vad gäller men’s physique.
Det efter att ha vunnit svenska mästerskapen i Stockholmsmässan, Älvsjö.
– För mig är det här väldigt väldigt stort. Det är någonting som jag kommer att bära med mig resten av livet, säger 21-åringen.

Inom svensk kroppskultur kan män tävla i fyra olika grenar: men’s physique, athletic fitness, classic bodybuilding och bodybuilding.
Ålänningen Titus Linte, till vardags bosatt i Uppsala, tävlingsdebuterade i den förstnämnda av klasserna för bara en månad sedan – vid en tävling i Kistamässan, Stockholm.
– Lite förenklat brukar jag säga att men’s physique handlar om att ha den snyggaste strandkroppen. Till skillnad från bodybuilding där det mera handlar om vem som har störst muskler, förklarar Linte.
Tävlingen i fråga hette Nordic Shape Open och för Lintes del resulterade debuten i dubbla guldmedaljer, först i junior- och sedan även i seniorklassen för +178 centimeter.
I och med resultaten i Nordic Shape Open kvalificerade sig 21-åringen för SM-tävlingarna i Stockholmsmässan, som avgjordes den gångna helgen. Där fortsatte framgångssagan.
Under söndagen tog Titus Linte nämligen hem juniorklassen (upp till 23 år) om tolv deltagare.
– För mig är det här väldigt väldigt stort. Det är någonting som jag kommer att bära med mig resten av livet, säger han och fortsätter:
– På samma gång ser jag det som en bekräftelse också, att allt slit verkligen har gett resultat.
Han deltog också i seniorklassen för -182 centimeter. Där blev han femma om 15 deltagare.

Läs hela artikeln i onsdagens Nya Åland.