DELA
Foto: Jonas Edsvik

”Jag går för en knockout”

BOXNING. Han har oddsen emot sig på lördag.

Men Konstantin Airich vet hur han ska besegra dem.

– Jag ska vinna på knockout, säger 37-åringen.
Konstantin Airich har inte direkt rosat marknaden sedan han klev in i proffsringen 2007. På 42 matcher har han vunnit 23 och förlorat 17, medan två fajter bedömts som oavgjorda.

Han har visserligen innehaft IBF:s interkontinentalbälte (2011–12) och varit WBO-organisationens Europamästare (2012). Men 2016 har Airich två raka förluster på teknisk knockout mot Sergey Kuzmin och Krzysztof Zimnoch.

På Nyans fråga om hur han ser på sin karriär i det här skedet svarade Airich under gårdagens pressträff:

– Jag ser mig själv boxas i två år till. Sen kan jag lägga av med gott samvete, säger den 185 centimeter långe och 104 kilo tunge kazak-tysken.

I morgon kväll möter han tvåmetersbjässen Robert Helenius (115 kilo tung i sin senaste match) som såväl hemmafans som bettingbolag tror ska vinna enkelt.

Den hårdslående och stryktålige Konstantin Airich ser bara en möjlighet till att vinna matchen.

Tusen biljetter sålda

– Det blir knockout. Det är min enda chans, jag kan knappast boxa ut Robert och vinna på poäng, säger Airich som har tyska Hamburg som bas.

Drygt tusen biljetter har sålts till lördagens boxningsgala.

– Men vi har vissa förhoppningar om att vi ska kunna komma nära utsålt på 1 680 personer. Robert Helenius lär gå större fajter framöver och knappast vara med i åländska galor, så det är en unik chans att se honom på hemmaplan, säger Krille Mattsson från Paf.