DELA
Foto: Stefan Öhberg

Tatomirovic: ”här för att vinna matcher”

FOTBOLL. Med snaggat hår, skägg och en nästan militant hållning är Ivan Tatomirovic något av sinnebilden för hur en serbisk mittbacksgeneral ska se ut.
Men lika hård som han är på ytan, lika mjuk är han på insidan. Själv beskriver han sig som en lugn och harmonisk familjefar – som sällan brusar upp och som värdesätter uppriktighet framför det mesta.

Tatomirovic är bara ett av sju nyförvärv i den grönvita truppen för 2018. Speciellt med 28-åringen, som snart fyller 29, är dock att han var först. Bara veckan efter säsongsavslutningen gick IFK Mariehamn ut med informationen att man tecknat ett 2+1-årsavtal med Ivan Tatomirovic.
– IFK kontaktade mig redan under säsongen och sedan tog det inte länge innan vi var muntligt överens, säger Tatomirovic och smilar upp sig:
– Så även om vi skrev kontrakt först senare så kan man säga att jag var ”klar” redan i ett tidigare skede. Jag står alltid vid mitt ord.

Varför IFK?

– Därför att jag tror att IFK passar mig, både som person och spelare. Under mina år i Veikkausligan har jag mött IFK flera gånger och varje gång har jag slagits av att det är en klubb som utstrålar sammanhållning och en god atmosfär.
– Och en god atmosfär är oerhört viktigt om man vill lyckas.

Läs hela intervjun med IFK-mittbacken Ivan Tatomirovic i fredagens Nya Åland.