DELA

Innepremiär utomlands för ÅMK som hoppas på hemmatävling i år

MOTOCROSS. Här gör ÅMK:s unga crossförare årsdebut – redan i januari.

För första gången fick man testa på inomhuskörning på en bana i Moholm, Västergötland.

– Den är perfekt för att slipa på kurv- och hopptekniker, säger Björn Ekstrand från ÅMK.
Ålands motorklubbs motocrossektion hade elva juniorer på ett miniträningsläger i svenska Moholm den gångna helgen. Samtliga fick göra debut i inomhussammanhang, och satsningen är ett steg på vägen mot tävlingssäsongen då åtta stycken unga ÅMK:are kommer att tävlingsköra i Sverige. Fem av dessa för första gången.

– Så det gäller att ligga i med träningen nu så man är så förberedd som möjligt tills säsongsstart, säger Björn Ekstrand från ÅMK:s motocrossektion.

I höstas genomgick crossbanan i Vessingsboda, Lemland stora förändringar vilket gör att ÅMK väljer att hålla banan stängd under våren. Förhoppningen är att banan ska få sätta sig ordentligt så att den håller så hög klass som möjligt under sommaren.

Vill arrangera tävling

Tills dess hoppas också ÅMK får arrangera en tävling i Vessingsboda.

– Vi jobbar som bäst på att få till en hemmatävling som en del av Mälarfräsen cup. Planerat tävlingsdatum är 18-19 juni och det blir i så fall i klasserna 50cc, 65cc, 85cc, och 125cc vi kommer att bjuda in. Vi har fått klartecken från Finska förbundet och nu ligger bollen hos Svemo, Sveriges motorcykel- och snöskoterförbund. Vi håller tummarna, säger Björn Ekstrand.