DELA
Foto: Jonas Edsvik

Ingen Skogh i IFK

FOTBOLL. 23-årige Emil Skogh var en av två spelare som IFK Mariehamn testade sista veckan i november.
Men någon sejour i IFK blir det inte denna gång. Istället har han skrivit på för Örgryte IS.

Det var Fotbollskanalen.se som, under torsdagen, avslöjade att svenska Superettanlaget Örgryte IS (ÖIS) var ytterst nära två värvningar: Jacob Ericsson och Emil Skogh. Senare samma dag offentliggjorde klubben också värvningarna.
Yttermittfältaren Emil Skogh kommer senast från division 2-klubben BKV Norrtälje och provtränade med IFK Mariehamn sista veckan i november. Före det hade han provtränat med just ÖIS men också med Brommapojkarna.
– Det är en fantastisk känsla och oerhört kul att komma till ÖIS. Beslutet att komma hit är helt rätt för min utveckling, här kan jag ta nästa steg. Jag kommer att slita hårt i ÖIS-tröjan och ser fram emot att spela på Gamla Ullevi. Det är en fin och anrik klubb att komma till, säger Emil Skogh på ÖIS hemsida.
Den andre spelaren som IFK Mariehamn testade vid samma tillfälle, Kwamina Ropapa Mensah, befinner sig just nu i Örebro där han testar med allsvenska Örebro SK. Inkommande måndag inleder IFK sin andra provspelsvecka. Vilka spelare som ingår där har klubben inte gått ut med.