Inga poäng för IFK i Åbo – tredje raka nederlaget mot Inter

FOTBOLL. Det blev inga poäng för IFK Mariehamn borta mot FC Inter. Serieledaren tog ledningen i den andra halvleken och punkterade sedan matchen på stopptid.

Sett över hela matchen var det FC Inter som skapade mest.
IFK hade dock ett gyllene läge att ta ledningen redan efter 20 minuter då Robin Sid lobbade över målvakten Henrik Moisander. FC Inter-mittfältaren Niko Markkula hann dock dit före bollen korsade mållinjen och lyckades nicka ut till hörna.
FC Inters främsta styrkor hittar vi i offensiven och då framför allt i anfallstrion Mika Ojala (6 mål), Filip Valencic (15 mål) och Timo Furuholm (10 mål) som tillsammans stått för 31 av FC Inters 41 ligamål den här säsongen. Mot IFK Mariehamn var det också nämnda trio som låg bakom det mesta.
Mika Ojala satte 1-0 på passning av skytteligaledaren Filip Valencic i den 62:a minuten innan Timo Furuholm fastställde slutresultatet 2-0 på stopptid.
I och med förlusten har IFK nu förlorat samtliga tre ligamatcher mot serieledande FC Inter den här säsongen.