DELA

IFK:s nya Kris

FOTBOLL. IFK Mariehamn har gjort klart med en ny anfallare.
Nyzeeländaren Kris Bright, 26, har skrivit på ett ettårskontrakt med grönvitt.
– Kris är en anfallare som med sin längd är svår att möta och han är bra att använda vid fasta situationer, säger IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson.

Fotbollsnomaden Kris Bright har hunnit med att representera ett tiotal klubbar de senaste åren i länder som Ungern, Norge, Malta, Holland och förstås sitt hemland Nya Zeeland.
Under fjolårssäsongen spelade den gänglige anfallaren i FC Haka där han noterades för tre mål på tretton ligamatcher.
– Kris är en spelare som vi diskuterade med redan i transferfönstret 2012 men av olika anledningar blev det inget avtal den gången. Han visade att han är en bra ligaanfallare under sina 2–3 månader i Haka under fjolåret och när vi nu fick möjligheten att knyta honom till oss så kändes det som en riktigt bra möjlighet för oss, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson i ett pressmeddelande.
– Han har ju erfarenhet från nordisk fotboll och är inspelad i finsk ligafotboll från sin Hakasejour och det var också en aspekt som vi tog i beaktande när vi valde att knyta honom till oss. Vi vill ha spelare som går att integrera i laget och det åländska samhället på ett smidigt sätt.


Läs mer i torsdagens Nya Åland!
(NÅ)