DELA

IFK:s damer föll i premiären

DIVISION III, UPPLAND DAM
RIMBO IF 4
IFK MARIEHAMN 1
FOTBOLL. Det blev ingen lyckad division III-debut för IFK Mariehamns damer under söndagen. Motståndarna i Rimbo spelade ut åländskorna och vann till slut med 4–1 (3–1).
IFK Mariehamns damlag vann division IV klart i höstas och i dag var det dags för första matchen i division III. Men premiären började på tuffast möjliga sätt, där hemmalaget Rimbo, som i fjol föll ur division II, visade sig vara betydligt mycket bättre än IFK.
– Jag tror att Rimbo kan vara en av de svåraste motståndarna den här säsongen. Men å andra sidan spelade vi inte alls bra i början av matchen. Det var som att vi fortfarande var kvar i omklädningsrummet och inte spelade alls. Som att vi bara stod och tittade på och tänkte ”oj vad fort det går, vad tufft de spelar och vad snygga mål de gör”, säger IFK:s tränare Urban ”Ubbe” Truedsson.


En väckarklocka
Men trots den stora nivåskillnaden lyckades IFK göra ett reduceringsmål genom Sandra Johansson, målvakt i normala fall men anfallare för dagen, innan lagen gick till halvtidsvila. Rimbo ledde då med 3–1.
I den andra halvleken var IFK bättre med i matchen, och spelade stundtals jämnt med hemmalaget.
– Vi arbetade oss in i matchen. I och för sig så drog vi på oss några gula kort men vi höll emot bra och var betydligt mycket bättre än i första halvlek, säger Ubbe.
Några fler mål lyckades inte IFK göra, i stället var det Rimbo som fastställde slutresultatet 4–1.
Men någon tvekan om att IFK hör hemma i trean tycker Ubbe inte att det är och med tre hemmamatcher härnäst tror han att resultaten blir bättre.
– Matchen mot Rimbo var en rejäl väckarklocka och några fler sådana matcher vill vi inte ha, utan nu jäklar ska vi komma igen, säger han.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax