IFK vidare – Ekhalie matchhjälte

FOTBOLL. IFK Mariehamn är klart för semifinal i Finlands cup. Det efter att ha vänt underläge 0-1 till seger på förlängning hemma mot FC Lahti.
Stor matchhjälte blev inhopparen Amos Ekhalie, som stod för två fullträffar varav ett riktigt drömmål.

Trots att IFK dominerade stora delar av söndagens match såg det länge ut som att FC Lahti skulle gå vinnande ur striden, tack vare Erik Törnros nickmål i den 19:e minuten.
IFK pumpade på allt mera och fick också ordentligt tryck på FC Lahti tio minuter från slutet. Målchanserna avlöste varandra och så, i den 85:e minuten var det slutligen dags. Inbytte Amos Ekhalie gick på skott efter en hörna och skickade in kvitteringen via stolpen.

Drömmål av Ekhalie
I förlängningen fortsatte IFK att mata på och fick utdelning. Aristote Mboma skottade in 2-1, på läckert förarbete av Robin Sid och framför allt Robert Crawford. I förlängningens sista minut punkterade Amos Ekhalie sedan matchen genom ett riktigt konststycke. Ekhalie lobbade bollen över en motståndare och placerade sedan in den – på volley – i målvaktens bortre hörn.
– En vanlig dag på jobbet, säger Amos Ekhalie lite skämtsamt och med ett brett leende.
– Nej, men jag hade misslyckats på en kontring före det och tänkte att nästa gång måste jag sätta den. Så när jag fick bollen lobbade jag över honom (motståndaren, reds.anm.) och sedan såg jag att målvakten var långt ut. Då gick jag på avslut.
I och med segern är IFK alltså vidare till semifinal i Finlands cup tillsammans med KPV, Ilves och VPS.
Vad tror du om IFK:s chanser i cupen?
– Det är klart att vi har chans. Men jag tänker inte ta ut något i förskott. Det spelar ingen roll vilka lag som är kvar i cupen. Allting handlar om att vi måste göra jobbet. Det är upp till oss själva, avslutar Ekhalie.