DELA

IFK värvar tre – Gadzo lämnar

FOTBOLL. Petteri Jokihaara, Roger Thompson och Emil Andersson är klara för IFK Mariehamn. Samtidigt meddelar klubben att Ermin Gadzo lämnar IFK med omedelbar verkan.
Tre av sex provspelare har nu skrivit kontrakt med IFK Mariehamn. Petteri Jokihaara, Roger Thompson och Emil Andersson är alla IFK-spelare under årets säsong.
– Det känns bra att vi kom till avtal med Petteri, Roger och Emil efter testspelet. De har visat sig ha de kvalitéer vi söker efter både på fotbollsplanen men minst lika viktigt är vilka karaktärer de är vid sidan av fotbollen och som lagspelare, skriver klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.
Avtalen med Jokihaara och Thompson är tvååriga medan Anderssons är ettårigt.
Testspelande Jon Åslund, Adnan Cirak och Cornelius Stewart erbjuds inte något kontrakt med IFK.
IFK meddelade även att Ermin Gadzo lämnar IFK med omedelbar verkan.
– Vi har fört en diskussion med Ermin från och till redan under förra säsongen eftersom han inte tyckt sig få den speltid som han känner att han behöver för att utvecklas. Vi å vår sida har känt att Ermin inte riktigt utvecklats i linje med våra förväntningar efter flytten hit. På Ermins initiativ så har vi helt nyligen överenskommit att vi avbryter hans kontrakt och låter Ermin lämna IFK som en free agent, skriver Mattsson.

Läs mer i torsdagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax