DELA
Foto: Jonas Edsvik

IFK värvar landslagsmeriterad anfallare

FOTBOLL. För bara en liten stund sedan meddelade IFK Mariehamn att man skrivit avtal med den 20-årige landslagsanfallaren Albion Ademi.
-Jag tror att Albion har alla chanser att riktigt blomma ut i vår omgivning och bli en stark offensiv kraft hos oss, skriver IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson.

Albion Ademi kommer närmast från FC Inter, där han spelat 36 ligamatcher de senaste två säsongerna. Före det har han representerat PS Kemi och TPS, och också varit utlånad till Ekenäs IF. Totalt har han gjort sju mål på 55 ligamatcher.
Ademi, som både är finsk och albansk medborgare, har gjort närmare 20 U-landskamper för Finland. Som U21-landslagsman bytte han till Albanien där han gjort en U21-landskamp hittills.
Förutom anfallare kan den TPS-fostrade produkten också fungera som yttermittfältare, helst till vänster trots att han är högerfotad.
Kontraktet gäller över 2020 med option för 2021.
– Nu har vi fyllt minimikravet av homegrown-spelare, vilket innebär att vi kan jobba vidare med att bygga truppen med spelare oberoende om de är inhemska eller utländska, noterar klubbdirektör Peter Mattsson i pressmeddelandet.