IFK tog tillbaka cuptiteln

ÅLANDSCUPEN
IFK Mariehamn 3 (1)
SIFFK 1 (0)
FOTBOLL. IFK Mariehamn tog tillbaka den åländska cuptiteln när man slog SIFFK, som stod upp riktigt bra, i finalen med 3–1 på Wiklöf Holding Arena i onsdagskväll.
SIFFK valde inför finalen i Ålandscupen mot IFK Mariehman att inte slå de bonusstraffar man var berättigade till.
Ligalaget tog som väntat tag i taktpinnen direkt men SIFFK stod upp bra och höll IFK från några riktigt heta målchanser.
När väl SIFFK fick tag i bollen spelade man klokt och slog inte bara ifrån sig.
IFK skapade några chanser men de flesta var skott utifrån. Aleksei Kangaskolkka hade ett skott som gick strax utanför. Ermin Gadzo sköt men Viktor Mattsson i SIFFK.målet var bra med.
SIFFK stack emellan med en chans som gav en hörna. Ted Göstas slog den från vänster och John Mattsson nickade i ribban. Den klart bästa målchansen så långt i matchen.
Nästa IFK-chans var på nytt ett skott utifrån, provspelande Riku Heinonen drog till och Mattsson styrde bollen utanför stolpen. På den efterföljande hörnan gjorde IFK 1-0 genom Johannes Nordström. Målet kom precis innan paus.

Nytt nickmål
Strax efter paus kom 2-0. Inbytte Jarkko Värttö slog ett inlägg som en Kangaskolkka nickade i mål.
– Psykologiskt tungt för oss att de gör mål precis före och efter paus, men jag tycker ändå vi står upp bra, säger SIFFK:s Tom Göstas.
Efter målet var det mer och mer IFK. Amos Ekhalie sköt i straffområdet, detsamma gjorde Gadzo men Mattsson var bra med bägge gångerna.
Från egentligen ingenstans stack SIFFK iväg på en snabb omställning. Tom Göstas tog en lång löpning med bollen längs högerkanten, spelade in den till Anders Westling som snyggt lobbsköt in reduceringsmålet i den 75:e minuten.
Hoppet om en vändning släcktes dock ganska snabbt när Gadzo utnyttjade en djupledsboll och sköt in 3-1.
– Jag är trots resultatet nöjd, i första gör vi det riktigt bra men tappar orken lite i andra, men vi kommer ändå till en del lägen, säger en inte alltför nedslagen Göstas.
I IFK drog Riku Heinonen på sig den grönvita tröjan för första gången.
– Det var högt tempo, högre än vad jag är van med. Detsamma var det på träningen i tisdags. Men jag är inte i mitt bästa skick nu när jag varit lite skadad, säger Heinonen som beskriver sig som en vänsterfotad defensiv mittfältare med bra skott.