DELA
Foto: Stefan Öhberg

IFK testar Maripuu

FOTBOLL. Sedan i måndags har IFK Mariehamn testat trion Dylan Murnane, Joao Cardoso och Joonas Meura. Under torsdagen tog man emot ytterligare en provspelare.

Det handlar om svensken Nicklas Maripuu, 25. Maripuu är en innermittfältare med meriter från såväl Allsvenska AIK som svenska juniorlandslag. Senast kommer han från amerikanska Jacksonville Armada och han har tidigare också representerat Väsby United, Umeå FC, Gif Sundsvall och IK Sirius.
– Nicklas skulle egentligen ha kommit redan under måndagen men av olika orsaker så funkade det inte då, säger IFK:s huvudtränare Peter Lundberg, som är mycket spänd på att se vad Maripuu har att erbjuda.
– Vi har en ganska bra bild av honom redan. Han är en bollskicklig mittfältare med bra passningsfot.

Efter 1,5 år i USA söker Maripuu efter en ny klubb.
– Det här är faktiskt det första provspelet jag varit på i år. Vi får se vad det leder till, säger Maripuu, som gärna skulle flytta hem, alternativt närmare Sverige igen.
– Jag vet att det finns lite intresse för mig i USA och Sverige också, men vad gäller USA känner jag någonstans ändå att 1,5 år där kanske räcker för min del. Samtidigt vill jag inte stänga några dörrar. Vi får helt enkelt se vad som händer.
Men IFK är ett hett alternativ?
– Ja, det är klart jag är intresserad av att höra om och vad IFK kan erbjuda mig. Annars hade jag inte varit här.