IFK förlorade i cupen

FOTBOLL. IFK Mariehamn förlorade säsongens första tävlingsmatch, lördagens cupmöte borta mot FC Inter.
– Surt att vi inte får med oss någonting, konstaterar huvudtränare Peter Lundberg.

Det var regerande cupmästaren FC Inter som inledde bäst. Hemmalaget tog ledningen redan efter 13 minuter genom Timo Furuholm och utökade sedan till 2-0 via nyförvärvet Hanson Boakai, i fjol i division 1-laget Ekenäs IF, i den 28:e minuten.
IFK lyckades inte skapa något särskilt i den första halvleken men hade däremot en drös målchanser i den andra.
Bara minuter in i andra halvlek nickade nyförvärvet Hampus Lönn in 2-1, på inlägg av vänsterbacken Dylan Murnane.
Bästa kvitteringsmöjligheten fick inbytte IFK-junioren Joel Karlstöm, bara fem minuter från slutet. Karlström mötte ett lågt inspel från vänster med bredsidan men skottet mitt på Inter-målvakten Henrik Moisander.
På tilläggstid hade sedan 2-1-målskytten Hampus Lönn sin chans att skicka in kvitteringen, bara för att se avslutet gå högt över.