DELA
Foto: Theresa Axén

IFK tar nya tag

FOTBOLL. Knappt har IFK hunnit processa den svidande hemmaförlusten mot AC Oulu innan det är dags för nästa fajt. I dag ska den vara glömd – då möter man Ilves på bortaplan.

IFK Mariehamn får inte slicka såren efter hemmaförlusten mot AC Oulu alltför länge. Redan i dag är det dags för lagets andra match inom loppet av fem dagar i Tipsligans nedre fortsättningsserie. På spel står fortfarande ett eventuellt kval ut i Europa, medan ligakontraktet för nästa år, i praktiken, är säkrat.

Just nu huserar IFK Mariehamn på tiondeplatsen, men en grönvit seger mot lokatterna från Tammerfors skulle betyda avancemang till plats numro nio. Man har också möjlighet att ta sig upp på den eftertraktade åttondeplaceringen i tabellen, men det kräver HIFK:s blott andra fullpoängare i årets ligaspel när man möter VPS på bortaplan samma dag.

I år har IFK inte lyckats stjäla några poäng av Ilves. I det förra mötet i Tammerfors tog Ilves hem matchen med 1–0, och på WHA i augusti blev det storstryk för de grönvita när gästerna skyfflade in en förkrossande 1–5-seger.

Matchen spelas klockan 15.00 i dag, söndag och kan ses på betaltjänsten Ruutu.