IFK spelade oavgjort mot Honka

TIPSLIGAN
IFK Mariehamn 1 (0)
FC Honka 1 (0)
FOTBOLL. IFK Mariehamn kryssade, för tredje gången den här säsongen i ligan, mot Honka i tisdagskväll. Aleksei Kangaskolkka gjorde 1–0 för IFK men Henri Aalto kunde kvittera minuten senare.
Det var blött och blåsigt när IFK Mariehamn tog emot FC Honka på hemmaplan i tisdagskväll. Första halvlek bjöd inte på något skönspel och hemmalaget fick inte igång sin offensiv.
Honka hade två avslut som IFK-försvarare räddade på mållinjen.
I andra halvlek började IFK skapa chanser och till slut fick man utdelning. Jani Lyyski passade fram Aleksei Kangaskolkka som satte 1–0.
Glädjen blev dock kortvarig, bara minuten senare kvitterade Henri Aalto till 1–1, vilket också blev slutresultatet.
– Det var riktigt bra kamp ute på planen i dag, säger lagkaptenen Jani Lyyski som var besviken på baklängesmålet kom så snabbt efter IFK:s ledningsmål.
– Det hinner aldrig riktigt sätta sig i Honkaspelarnas huvuden.

IFK ligger kvar på fjärde plats i ligan med två poäng upp till TPS.

IFK: Ludwig Bergström – Jarkko Värttö, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Mason Trafford – Patrick Byskata (Tommy Wirtanen, 79:e), Mika Niskala – Mattias Wiklöf, Amos Ekhalie (Marcus Olofsson, 62:a), Robin Östlind (Ermin Gadzo, 46:e) – Aleksei Kangaskolkka.