DELA

IFK säkrade seriesegern

ISHOCKEY. Kvalserieplatsen var redan klar inför helgens båda matcher.
Men IFK Mariehamn avslutade i stil och säkrade segern i Allfyran.
– Det är viktigt att behålla vinnarkänslan inför fortsättningen, säger IFK-tränaren Rein Metsik efter 6–4-segern mot Östervåla.
IFK Mariehamn rundade av spelet i Allfyran i helgen med vetskapen om att en plats i kvalserien till division III redan var säkrad.
Ändå tycktes det inte vara någon brist på motivation hos ålänningarna när man under lördagen ryckte åt sig en 6–2-ledning borta mot serietvåan SPAIF.
– Spelet var kanon i två perioder. Sen är det obegripligt hur vi kan tappa som vi gör i tredje, säger Rein Metsik.
SPAIF gick ikapp till 6–6, och kvitterade även till 7–7 efter att Carl-Erik Nyqvist gett IFK ledningen på nytt. I förlängningen säkrade sedan Södertäljelaget segern genom Johan Moberg.
Men i går fick IFK snabb chans till revansch och tog den.


Två kvalserier om fyra lag
Ålänningarna vände ett 1–3-underläge hemma i Islandia mot Östervåla och vann till slut med 6–4. En seger som säkrade IFK:s serieseger i Allfyran. En formalitet kan tyckas, då även det näst bästa laget i serien får en direktplats till kvalserien. Men för IFK var de tre poängen värdefulla.
– Det var skönt att få en vinst så att vi behållar vinnarkänslan inför det som väntar, säger Rein Metsik.
Och väntan är precis vad som gäller den närmaste veckan för IFK Mariehamn. Laget är klart för en av de två kvalserierna som kommer att bestå av fyra lag, och där seriesegrarna stiger till division III. Lag tre till sex i Allfyran kommer att play off-spela sinsemellan om två platser i kvalserien, och dessutom tillkommer lag 5 och 6 från Stockholmstreans fortsättningsserie.
– Vi vet väldigt lite om de vi ska möta från division III, men vi har visat att vi hör till division IV:s bästa lag och vi borde vara i klass med lagen i treans fortsättningsserie, säger Rein Metsik.


Läs mer i måndagens Nyan!

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax