DELA

IFK räknar bort Forsell

FOTBOLL. Ända sedan Petteri Forsell återvände till IFK Mariehamn från Bursaspor inför 2014 års säsong har hans ambition varit att komma vidare i karriären och fortsätta den i en utländsk klubb.

Men någon försäljning har inte blivit av hittills, inte ens efter Forsells positiva insatser med finska landslaget på januariturnén i år – något som han själv sade förvånade i en Nyanintervju inför årets säsong. När nu kontraktet går ut med Grönvitt väljer Forsell att inte förlänga det.

– Han vill vidare ut i världen och därför skriver vi inget nytt avtal. Det skulle ju göra honom mer bunden till oss, säger klubbdirektör Peter Mattsson som kommer att bistå Petteri Forsell i jakten på en ny klubbadress.

– Ja, jag har redan meddelat de klubbar som hört av sig att han nu står fri från kontrakt. Och i och med det kommer säkert fler att höra av sig också.

IFK såg i år potentiella försäljningar i tre spelare förutom Petteri Forsell: Diego Assis, Dever Orgill och Otso Virtanen.

– Men det är inte lätt att sälja spelare i dag. Vi ansåg att att det var en realistisk chans att tre, fyra skulle kunna bli sålda. Men av olika orsaker blev det inte så, säger Mattsson.

IFK har inlett samtal med de kontraktslösa spelarna i truppen inför nästa säsong.

– Vi vill ha kontinuitet och att så många som möjligt stannar. I stora drag känns samtalen positiva, men det är alltid några som vill fundera. Innan november är slut hoppas jag ha det mesta klart.

 

IFK:arna med kontrakt över 2016

Diego Assis
Anthony Dafaa
Josef Ibrahim
Jani Lyyski
Philip Mantilla
Thomas Mäkinen
Marc Nordqvist
Dever Orgill
Tommy Wirtanen