DELA

IFK ror i hamn sitt andra nyförvärv

FOTBOLL. Aapo Mäenpää och IFK Mariehamn har kommit överens. Kontraktet sträcker sig över tre år.

IFK Mariehamn har gjort klart med sitt andra nyförvärv inför säsongen 2017. 18-årige Aapo Mäenpää provspelade med klubben i förra veckan och kommer närmast från Haka i finska division 1, där han spelade 19 matcher under den gångna säsongen.
– Aapo är ett riktig framtidslöfte inom finsk fotboll men bedöms ändå redan nu ha kapacitet till ligaspel. Vi har följt honom en tid och scoutat honom noga också vad gäller karaktär, ambition och målmedvetenhet. Enligt alla rapporter vi fått in från tränare som jobbat med Aapo så är det en spelare som jobbar hårt, målmedvetet, har en hög ambitionsnivå vad gäller sin egen utveckling och är ödmjuk. Vi tror att han passar bra in i det lagbygget vi påbörjat inför 2017 års säsong. Vi är säkra på att Aapo har alla möjligheter att växa och bli en riktigt vass ligaspelare här hos oss och den resan vill vi göra tillsammans, skriver klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Aapo Mäenpää är högerback, men kan också spela till vänster. Han har under året också representerat finska U19-landslaget. Kontraktet gäller till och med säsongen 2019.

Sedan tidigare har IFK värvat anfallaren Rezgar Amani från FC Åland.

I tisdagens Nya Åland kan du läsa Aapo Mäenpääs kommentarer om flytten till Åland och IFK Mariehamn.