DELA
Foto: Stefan Öhberg

IFK överlägsna stafettvinnare

ORIENTERING. Huvudkonkurrenten diskades.

Då vann IFK Mariehamn överlägset sin fjärde raka ÅM-titel i stafett.
Kampen i stafett-ÅM brukar stå mellan IFK Mariehamn, Lumparland UIA och Jomala IK.

Men till söndagens upplaga – som hölls vid Ålands skid- och skidskyttecentrum – av tävlingen kom inte JIK till start, och när LUIA:s förstalag sedan stämplade fel på förstasträckan och diskades fick IFK ÅM-guldet serverat på silverfat.

Daniel Blomster (40.56 minuter), Lars Janlöv (45.26) och Matti Janlöv (34.31) var förkrossande överlägsna i Jomalaskogarna och vann dryga timmen före Lumparlands andralag.

– IFK har Matti på slutsträckan och är så pass löpstarka att de blir svåra att utmana för de andra lagen. Även om LUIA inte hade stämplat fel så hade de varit runt tio minuter efter IFK i mål, säger banläggaren och tävlingsledaren Niklas Böling.

Endast fem lag kom till start i stafetten och då LUIA 1 diskades och kombinationslaget IFK/IFFK tvingades bryta fick de lag som tog sig i mål medalj. Föglö UIA tog hand om bronset, knappa timmen bakom Lumparlands andralag.

– Normalt sett har vi en damklass och en juniorklass också, men den här gången kom det inte några lag. Det gjorde att Maria Sjöström fick springa med IFK/IFFK, säger Niklas Böling.

Läs mer i tisdagens Nyan