DELA

IFK överklagar beslutet

FOTBOLL. IFK Mariehamn överklagar Bollförbundets beslut att frånta laget segern i ligapremiären mot VPS.
– Vi kommer att överklaga beslutet eftersom vi anser att konsekvenserna är orimliga i relation till misstaget, säger klubbdirektören Peter Mattsson.

Under fredagsmorgonen fick IFK Mariehamn mardrömsbeskedet att laget tilldömts en förlust i premiärmatchen mot VPS med 0–3. En match Grönvitt vann med 1–0 efter ett sent mål av Tomas Hradecky.
Enligt Finska bollförbundet saknade tretton IFK:are spelarlicens (så kallade spelpass) för att delta i matchen, och därför fråntogs man segern.
I och med nyordningen går VPS upp i ligaledning med tio poäng, medan IFK – som var i topp i serien efter tre raka segrar – numera är sexa på sex poäng.
IFK Mariehamn skriver i ett pressmeddelande att man kommer att överklaga Bollförbundets beslut.


Mattsson tar på sig ansvaret
Klubbdirektören Peter Mattsson menar att orsaken till det hela är ett missförstånd och att IFK, av Bollförbundet uppmanats att ignorera varningarna om att något var fel.
– Palloverkko har haft problem ända sedan mitten av den förra säsongen, och ingen har meddelat oss att det blivit löst. När man har satt in spelarna i laguppställningar har det lyst att det är inga som har Pelipassi betalt, men det var gjort i fjol. Från förbundet sa dem ”ni kan glömma det där, sätt in som vanligt”, säger han och fortsätter:


– Ingen har meddelat oss att det har ändrats och att de har fått ordning på det. Och om det skulle ha skett från förbundet så skulle naturligtvis alla här, som jobbar inom klubben, förstått att nu är det något som är fel. Men i och med att vi inte har behövt göra det under ett halvår så har vi trott att det har varit helt okej.

Peter Mattsson tar på sig ansvaret för det inträffade:
– Ansvarsfrågan är enkel. Som vd för företaget och klubben så tar jag ansvar för det här.

 

Totte Vesterlund

Oskar Magnusson