DELA
Foto: Jonas EdsvikUPPÅT Efter den stormiga tiden hoppas IFK på mer positiv rapportering kring laget. Ett första steg är en sponsormatch den 6 februari där inträdet till Islandia är gratis. Initiativtagaren är spelaren Niclas Hero (mitten) som hämtat inspiration från sin hemstad Karlskoga.

IFK ordnar sponsormatch

ISHOCKEY. En stormig säsong går mot sitt slut.

Då vill IFK-hockey bättra på sitt anseende genom en sponsormatch.

– Vi spelare vill visa att vi är stolta över att bära tröjan, och förhoppningsvis kan vi vinna tillbaka lite av vår publik, säger initiativtagaren Niclas Hero.

Efter de dubbla segrarna hemma mot Sudret helgen den 9-10 januari stod det klart att de amerikanska importerna Jake och Braden Smith inte längre var tillgängliga för spel i a-laget. De interna stridigheterna fick också till följd att lagledaren Conny Qvarfordt, hjärnan bakom värvningarna av brödraduon, valde att lämna sitt uppdrag.

Efter den stormiga tiden kom nästa dråpslag för IFK i förra veckan när Marcus Englund, huvudtränare tillsammans med Rein Metsik, även han valde att lämna sitt uppdrag.

För att vända den negativa trenden och vinna tillbaka förtroendet hos publik och sponsorer har Karlskogasonen Hero hämtat inspiration från sin hemstad. IFK kommar att kalla mötet i fortsättningstrean med Österåker den 6 februari för ”Sponsormatchen”. Inträdet till matchen är gratis, men då såväl företag som privatpersoner kan gå in och sponsra med en valfri summa pengar per åskådare som kommer till Islandia kan IFK räkna med ett fint kassatillskott ändå.

– Jag fick idén från ett division tre-lag i Karlskoga. Vi gör det här för vår publik och våra sponsorer som kanske tappat tron på oss på slutet. Vi spelare vill visa att vi är stolta över att bära IFK-tröjan.

Klicka HÄR för att komma till sponsormatchens eventsida på Facebook.

Oskar Magnusson

Läs mer i onsdagens Nyan