Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>ASSISTERADE Alexander Grundström (till vänster) blev mållös mot Segeltorp med stod för tre målgivande passningar. Anfallskollegan Niclas Hero (till höger) stod för ett mål och en assist.

IFK numret större än Älta

ISHOCKEY. Skador och sjukdomar gjorde att IFK Mariehamn ånyo fick klara sig med en tunn trupp borta mot Älta IF under lördagen.

Utöver målvaktsduon Henri Aaltovirta och Christian Aakula kunde tränarparet Rein Metsik och Marcus Englund endast mönstra tretton stycken utespelare i Ältahallen. Men det skulle visa sig räcka gott ändå för IFK.

Emil Molander – som tidigare i höst spelat division IV-ishockey för IFK:s b-lag – matchades med Alexander Grundström och Robin Englund i förstakedjan och såg till att ge gästerna ledningen med 1–0 en dryg kvart in i den första perioden. Tidigt i den andra gjorde forwarden sitt andra mål för dagen när han satte 3–0 och när Grundström sköt 5–0 halvvägs in i mittakten var matchen avgjord.

Jake Smith och Nicklas Hero stod för de övriga IFK-målen.

Älta reducerade ett par gånger om, men kom aldrig närmare än ett tremålsunderläge – och ytterligare ett Grundström-mål samt ett av Carl-Erik Nyqvist såg till att segersiffrorna skrevs till 7–3 till slut.

– Jag tycker att vi var ett nummer för stort mot Älta. Vi gör en bra laginsats och dödar matchen ganska tidigt. I den tredje perioden kunde vi spela av den. Det kändes tryggt, säger Alexander Grundström som stod för två mål och tre assist och var Grönvitts främste poängplockare i Ältahallen. (om)