DELA
Foto: Ida K JanssonMOT VANDA Josef Ibrahim och hans IFK ställls mot FC Legirus i cupen; ett ovanligt bra division III-lag.

IFK mot spanskinfluerat ”rysslag”

FOTBOLL. Ett division III-lag står mellan IFK Mariehamn och en åttondelsfinal.

Men Grönvitt räknar inte med någon behaglig cupresa.

– Gör man inte en bra insats förlorar man, säger Peter Lundberg inför matchen mot storsatsande FC Legirus Inter.
Det må vara ett division III-lag på pappret.

Men IFK Mariehamn håller FC Legirus Inter från Vanda – som hittills vunnit 8–0 och 6–0 mot division III-motstånd i Finska cupen – betydligt högre än så.

– Vi har gjort så mycket research vi har kunnat på dem. Nivåmässigt är de division I-mässiga, säger IFK-tränaren Peter Lundberg som är på sin vakt inför lördagens cupmatch borta i inomhushallen Legirus Arena.

”Kommit undan med nödrop”

– Vi har kommit undan med ett nödrop förr om åren i cupen när vi har mött lag från division ett och två. Gör vi inte en bra insats mot den typen av lag så förlorar vi, och det gäller också mot Legirus. I normala fall vinner man kanske mot division tre lag även om man inte spelar på topp, men det här är inget vanligt division tre-lag.

FC Legirus Inter har sin moderklubb i ryska Sankt Petersburg och har flera utländska importer i startelvan.

– De har två spanjorer på det centrala mittfältet som är riktigt bra. Och laget är rätt spanskt i sin spelstil med mycket kortpassningar nerifrån och upp, och när de tappar bollen försöker de återerövra den så snabbt som möjligt, säger Peter Lundberg som ändå räknar med att hans IFK ska äga mest boll i Vanda.

Orgill på landslagsuppdrag

– Legirus mötte PK-35 i en träningsmatch tidigare och då hade PK mest boll. Legirus har en ambition om att pressa ganska aktivt, men tvingades falla ganska lågt då. Det gäller för oss att komma till avslut på våra anfall, och inte tappa bollen så de kan ställa om.

Vinner IFK mot Legirus väntar åttondelsfinal i Finska cupen som ska spelas mellan den 19 och 22 april. Cupfinalen spelas den 24 september, men spelort fastställs först efter att semifinalerna är färdigspelade.

IFK kommer till spel i Vanda utan lårskadade Albin Granlund och Dever Orgill, som spelar VM-kvalmatcher mot Costa Rica för sitt Jamaica den 25 och 29 mars.