DELA

IFK mot namnstarkt MyPa

FOTBOLL. Mitt i jakten på nya backar tappade IFK i stället en i veckan. Men tränare Stephen Ward är vid gott mod inför morgondagens match mot MyPa.
– Killarna spelade strålande mot TPS. Nu gäller det att komma ut på plan igen, få tillbaka den känslan och fortsätta det fina spelet, säger han.
I morgon möter IFK Mariehamn MyPa borta i Anjalankoski i sin femte ligacupmatch för säsongen. Så här långt har IFK vunnit två, senast mot TPS förra veckan, spelat en oavgjord och förlorat en.
En blandat pott alltså, men genomgående i de tidigare matcherna är den stora frånvaron i truppen. Sjukdomar och skador har avlöst varandra. Och om IFK:s backlinje redan tidigare såg lite tunn ut så förbättrades inte läget när mittbacken Kenneth Gustavsson lämnade laget tidigare i veckan. Därtill är det i nuläget frågetecken kring backarna Patrik Rikama, som slog axel rejält i matchen mot TPS, och Johannes Nordström som återhämtar sig från en skada.
Även Johan Carlsson är borta efter det röda kortet han drog på sig i förra matchen. Borta är också Wilhelm Ingves, Simon Enqvist och Jimmy Sundman som är skadade och Sasha Anttilainen som ännu inte är klart för spel. Och Arsim Gashi provspelar för Östers IF.

Stora förhoppningar
Men IFK:s assisterande tränare Stephen Ward är inte orolig inför matchen mot Mypa.
– Det hör till med skador, förkylningar och flunsor så här års. Ring vilken tränare som helst och du får samma svar. Men det är ännu för tidigt i dag (läs torsdag) att säga vilka som spelar mot MyPa, men tro mig, vi får ihop elva spelare till matchen, säger han.
Efter förra veckans ligacupseger mot TPS med 1–0 hemma i Eckeröhallen ser Ward med stor förhoppning fram emot matchen mot MyPa.
– Det är bra att vi får en match till så fort som möjligt efter den matchen. Killarna spelade strålande mot TPS. Nu gäller det att komma ut på plan igen, få tillbaka den känslan och fortsätta det fina spelet, säger han.

Imponerande trupp
MyPa har så här långt förlorat sina två inledande ligacupmatcher. Först mot Inter med 0–1 sen mot HJK med 0–2.
– Även om de kanske inte har spelat så bra hittills så tror jag inte att de är så superstressade över det. Det är trots allt bara februari. Men ser man på deras trupp så är det en imponerande namnlista med många bra spelare, säger Ward.
Med i MyPa:s lag finns Antti Kuismala, målvakten som tidigare spelade i IFK. Med finns också Tuomas Aho, Konsta Hietanen och Antti Okkonen.
Men fokus ligger inte på deras spelare utan vad IFK själva kan prestera menar Ward.
– Vi måste bara tänka på vårt eget, inte på hur de vill spela. Det funkade bra för oss mot TPS. Får vi i gång killarnas koncentration och passningsspel lika bra igen kan vi slå vem som helst, säger Ward.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax