DELA

IFK Mariehamn testar två spelare

FOTBOLL. Tysken Adrian Schedlinski och fransmannen Boussade Houche testas av IFK Mariehamn under de närmaste dagarna. Bägge är tillgängliga för tisdagens träningsmatch mot Örebro SK varefter ett beslut om deras framtid så småningom kommer att tas.
Två stycken testspelare fanns på plats när IFK Mariehamn tränade på WHA i söndags. Adrian Schedlinski, född 1989, är en defensiv mittfältare som även kan användas som mittback. Enlig IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson testas Schedlinski främst med tanke på inkommande höst eller eventuellt nästa säsong eftersom han inte kan bli spelklar innan det finska transferfönstret öppnar den första augusti.


Boussade spelklar direkt
Mittbacken Boussade Houche, född 1978, skulle däremot vara spelklar direkt om IFK Mariehamn är intresserade av att kontraktera spelaren. Houche har sen tidigare erfarenhet av att spela i Finland eftersom han representerade AC Oulu i division I under säsongen 2008-2009.
Både Schedlinski och Houche skall enligt Peter Mattsson delta när IFK Mariehamn på tisdag möter Örebro SK i en träningsmatch. Om spelarna visar sig hålla måttet ser Peter Mattson gärna att en övergång blir klar så snabbt som möjligt.
– Om de är tillräckligt bra och all pappersexercis går som den ska ser vi gärna att någon av dem är med redan i matchen mot Lahtis (spelas den 3 juli, red.anm.), säger han.

Martin Portin

martin.portin@nyan.ax

Foto: ANDREAS DIENERT

foto@nyan.ax