IFK klappade ihop totalt

FOTBOLL. Jumboplatsen i Tipsligan befästes när IFK Mariehamn i kväll förlorade hemma mot Tampere United.
– Under min karriär har jag aldrig varit med om något liknande, säger tränaren Pekka Lyyski.
IFK Mariehamn spelade strålande fotboll mot Tammerforslaget Tampere United på söndagskvällen. I en halvlek. Mikko Paatelainen petade in 1–0 i 19:e minuten på pass av Marcus Olofsson och nyförvärvet Sebastian Strandvall satte en vacker frispark i 36:e minuten som betydde 2–0.
I halvtidspausen myste publiken med korvar och kaffe i hand och i IFK:s omklädningsrum var med all säkerhet stämningen densamma.
Därför var det svårt att förstå vad som hände i andra halvlek. IFK saknade helt kontrollen på spelet och kvar fanns ingenting av den fokus man visade upp i början av matchen. Istället lät man Tampere United husera fritt i staffområdet. I 55:e minuten kunde en friställd Juha Pirinen, inbytt bara sekunder innan, på sin första touch rulla in reduceringsmålet bakom Gustav Långbacka som inte hann reagera.

”Ofattbart”
Kvitteringen 2–2 kom i 72:a minuten. Ekhiabhi Odokugha trängde omkull en Tammerforsspelare i det egna straffområdet varpå domaren blåste förr straff. Henri Myynti satte den kaxigt i nättaket samtidigt som Långbacka förgäves chansade på stolpen till vänster.
Sex minuter senare gjorde ingen i backlinjen något utfall när Tampereoffensiven dundrade in. Juha Pirinen var framme på nytt och hade bara att slå in bollen genom det stillastående försvaret.
– Jag har aldrig varit med om att IFK fallit ihop som vi gjorde den här gången. Det är ofattbart att något sådant här kan hända. Under min karriär har jag aldrig varit med om något liknande, säger tränaren Pekka Lyyski.