DELA

IFK kan få möta Atletico Madrid igen

FOTBOLL. Paf förlänger samarbetet med Atlético de Madrid med ytterligare ett år.
Som ett led i det samarbetet ges supportrarna tillfälle att träffa VM-stjärnorna Diego Forlán och Kun Agüero i Stockholm i sommar.
Och det kan också innebära att IFK Mariehamn på nytt får möta den spanska storklubben.
Pafs logga kommer att pryda Atlético de Madrids spelarshorts även under 2011. Avtalet innebär också att Paf kommer att ha synlighet på klubbens träningskläder, vid hemmastadion Vicente Calderón, som har en kapacitet på 54.851 åskådare, och på träningsarenan.
Som ett del i samarbetet kom laget till Åland i fjol för att möta IFK Mariehamn i en vänskapsmatch. Och det är inte omöjligt att de båda lagen nu möts på nytt.
– Det kan mycket väl upprepats. Saken har diskuterats och möjligheten finns, men den beror lite på vilken ekonomisk satsning Paf är villiga att göra, säger Krille Mattsson, pr-chef på Pafs hemmamarknad.
Men han vill inte berätta hur mycket det kostade att få till matchen i fjol eller hur mycket det beräknas kosta att göra det på nytt.


Chans att träffa storspelare
Klart är dock att nu i augusti, strax före den spanska La Liga-starten, så kommer de VM-aktuella spelarna Diego Forlàn och Kun Agüero till Stockholm.
– De kommer att vara där i en hel dag och det blir presskonferens och kundmöten men också tid för supportrarna att träffa spelarna, säger Mattsson.
Vilket dag de kommer eller var i Stockholm man kan träffa spelarna är ännu inte spikat.


Driver supportersajt
På spelarsidan i Atlético de Madrids finns förutom de målfarliga VM-spelarna Forlàn från Uruguay och Agüero från Argentina också världsstjärnor som tjeckiske försvararen Tomas Ujfalusi och Portugals VM-mittfältare Simão.
Klubben har bland annat nio ligatitlar och lika många cuptitlar. Senast i raden av troféer var segern i den första upplagan av Uefa Europa League.
Förutom sponsorkontraktet fortsätter Paf också att driva fotbollsklubbens supportersajt.

Maria Nykvist

maria.nykvist@nyan.ax