Första förlusten för IFK hockey

ISHOCKEY. IFK Mariehamns segersvit fick ett abrubt slut hemma mot IFK Österåker Vikings.
Gästerna vann matchen med klara siffror samtidigt som grönvitt drog på sig inte bara ett utan två matchstraff redan i den första perioden.

Först var det Niclas Hero som åkte ut för slashing vid tiden 16.19 minuter. En minut senare, 17.23, åkte Jegor Petrov ut för detsamma.
I samband med sitt numerära överläge gjorde Österåker Vikings först 3–2 i fem mot tre och sedan 4–2 i det efterföljande fem mot fyra.
IFK kom tillbaka och lyckades få in både reducering och kvittering, men föga hjälpte det. Österåker Vikings återtog snabbt ledningen igen och vann slutligen med hela 8–4 – IFK:s första poängtapp hittills denna säsong.
Efter sju matcher ligger IFK fortsättningsvis i toppen av division 3 Östra A. Av åtta lag avancerar de fyra främsta till Alltrean. Övriga lag spelar vidare i Fortsättningstrean.
Nästa match för IFK är inkommande lördag borta mot nästjumbon HC Liljan.