IFK har öppnat poängkontot – skrällde i Esbo

FOTBOLL. Trots att stora förhandsfavoriten FC Honka tog ledningen redan efter tio minuter lyckades IFK Mariehamn vända och vinna borta i Esbo.

IFK var nära att ta ledningen redan efter några minuter, på skott av innermittfältaren Gustaf Backaliden – men avslutet via båda stolparna och ut i spel igen.
Fem minuter senare var det istället hemmalaget FC Honka som skickade in matchens första mål, via Borjas Martin Gonzalez från nära håll.

Mittbacken stor matchhjälte
Men trots sitt stora favoritskap och ledning 1-0 skulle fjolårsfyran FC Honka besegras. Stor matchhjälte blev IFK-mittbacken Rick Ketting, som först kvitterade på en målvaktsretur och sedan nickade in ledningsmålet på hörna.
30 minuter från slutet fastställde Gustaf Backaliden slutresultatet 3-1 till IFK Mariehamn, på skott utifrån efter att ha väggspelat sig fram i banan tillsammans med Robin Sid.
Segern innebär att IFK Mariehamn nu har öppnat poängkontot för säsongen. Med tre poäng på två matcher placerar man sig som sexa i Veikkausligan om tolv lag.
På lördag spelar grönvitt hemmapremiär, då fjolårstvåan RoPS kommer på besök. Avspark är klockan 17 på WHA.