IFK förlorade mot FC Lahti

TIPSLIGAN
FC Lahti 2 (0)
IFK Mariehamn 0 (0)
Det blev inget trendbrott i Lahtis under måndagskvällen. IFK Mariehamn förlorade bortamatchen mot FC Lahti med 2–0 efter att Grönvitt släppt in två mål i den andra halvleken.
Efter en avvaktande inledning från båda lagen var det IFK Mariehamn som var det bättre laget på Lahden Stadion. Petteri Forsell sköt från långt och både Aleksei Kangaskolkka och Mika Niskala hade avslut från nära håll men bollen gick inte i mål.
I den andra halvleken jobbade sig hemmalaget in i matchen och Jussi Länsitalo kunde skjuta in 1–0 med en högervolley.
IFK försökte jobba sig tillbaka in i matchen och fick ett visst tryck på Lahti men de riktigt farliga chanser dök inte upp.
Istället kunde inhopparen Ibrahim Köse avgöra matchen med ett skott från 16 meter som letade sig i mål.

IFK ligger kvar som trea i tabellen, tre poäng bakom FC Inter och två efter HJK. På söndag väntar JJK på hemmaplan.

IFK: Simon Nurme – Jarkko Värttö, Jani Lyyski, Kristian Kojola, Mason Trafford – Patrick Byskata, Mika Niskala (Amos Ekhalie, 69´), Marcus Olofsson – Rezgar Amani (Mattias Wiklöf, 66´), Aleksei Kangaskolkka, Petteri Forsell
Mål: 1-0 Jussi Länsitalo (Matti Klinga) 54´, 2-0 Ibrahim Köse (Mikko Hauhia) 90´
Varningar: Köse (Lahti) 81´, Rafael (Lahti) 87´, Lyyski (IFK) 90´