DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>GJORDE MÅL Tommy Wirtanen ersatte skadade Bobbie Friberg da Cruz och hann göra ett mål innan han själv måste lämna planen med skadekänning i ljumsken.

Skadorna – enda smolken i ligaledarnas glädjebägare

FOTBOLL. 17 utespelare i truppen.

Sex skadade just nu.

IFK Mariehamn är sargat – men står stadigt som ligaledare inför årets match.

– Och med lite tur har vi några spelare tillbaka mot HJK, säger assisterande tränaren Peter Lundberg.
IFK Mariehamn tog en planenlig seger hemma mot KTP (2–1) i fredags, och gick därmed upp i ligaledning.

Men segern kan ha blivit dyrköpt eftersom 1–1-skytten Tommy Wirtanen tvingades avbryta matchen i första halvlek med en känning i ljumsken.

– Jag vågade inte spela vidare, sa Wirtanen – som plågats av ljumskskador de senaste säsongerna – efter matchen.

Småskavanker

Med Tommy Wirtanen på skadelistan har Grönvitt just nu sex spelare i ”sjukstugan”. Förutom långtidsskadade Aleksei Kangaskolkka och Petteri Forsell även Bobbie Friberg da Cruz, Dever Orgill och Philip Mantilla.

På torsdag spelar IFK seriefinal borta mot HJK, och frågan är hur många som är tillgängliga till dess.

– Philip fick en känning i vaden på träning, och med Tommy är det för tidigt att spekulera i hur länge han blir borta. Det kan vara så att båda två är med mot HJK, vilket även gäller för Bobbie och Dever, säger IFK:s Peter Lundberg.

Är du orolig?

– Nej, tittar du för bara några dagar sen hade vi full bänk. Småskavanker får man räkna med. Det är värre att få långtidsskador nu när transferfönstret är stängt.

Skadorna är den enda smolken i IFK:s glädjebägare. Laget har startat ligaspelet lysande och är obesegrat hittills på sex omgångar.

– Vi är stabila bakåt och starka på fasta situationer. Det är mycket som ser bra ut just nu. Och ser man på de som kommer in som Thomas Mäkinen och Robin Sid är det roligt att se att de är med och tävlar om platserna, avslutar Lundberg.