DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>STOPP Lina Holm och IFK Mariehamn stångades med Rimbospelarna men fick till slut ge sig i matchen som slutade 3-0 i uppländsk favör.

Rimbo satte stopp för IFK

Andraplacerade IFK var piskat att vinna då man hade chansen att öppna upp ett försprång på fem poäng ner till Rimbo på fjärde plats samtidigt som man hade chansen att haka på Norrskedika i tabelltoppen.

Och inledningsvis var man det klart bättre laget. IFK skapade flera kvalificerade målchanser där den klart vassaste möjligheten tillföll Lina Holm, men skottet från nära håll letade sig strax utanför. IFK fick även in ett mål som dock dömdes bort för offside.

Fortsatt spelövertag

Rimbo å sin sida hade inte mycket att hota med offensivt. De flesta uppspelsförsöken stoppades av IFK som återerövrade bollen högt upp i planen vid flera tillfällen. Därför kom det som en rejäl kalldusch för hemmalaget när Rimbo i den 24:e spelminuten kunde ta ledningen tack vare ett välplacerat långskott. Efter bortalagets ledningsmål fortsatte IFK:s press, men försöken blev resultatlösa och lagen gick till halvtidsvila med ställningen 0–1. IFK:s press intensifierades i andra halvlek och man lyckades trycka ner Rimbo rejält som fortsättningsvis fick inrikta sig på försvarsspel. Lina Holm skapade flera målchanser för hemmalaget men effektiviteten lyste med sin frånvaro och bollen letade sig aldrig hela vägen in i mål.

I stället för kvittering var det Rimbo som kunde utöka sin ledning till 2–0 i matchens slutskede med ett skott tätt intill stolpen, och strax därefter kom även 3–0.

Emil Mattsson