DELA

IFK dam klara för division III

DIVISION IV, ÖSTRA DAM
FRÖSUNDA SK 0
IFK MARIEHAMN 2
FOTBOLL. IFK Mariehamns säkrade i dag seriesegern i division IV efter att ha vunnit borta mot Frösunda med 2–0.
IFK är därmed klara för spel i divisionen III nästa säsong.
– Vi hade ju det som mål den här säsongen att ta oss till division III så alla är verkligen jätteglada, säger lagkaptenen Josefine Danielsson.
(Arkivbild: IFK–Upplands Ekeby)
Efter en suverän säsong med fjorton segrar och bara en oavgjord och en förlust är IFK Mariehamns damer redan nu, trots att det ännu återstår två matcher den här säsongen, klara för spel i division III nästa säsong.
– Stämningen är på topp i laget. Vi hade ju det som mål den här säsongen att ta oss till division III så alla är verkligen jätteglada, säger lagkaptenen Josefine Danielsson.
– Vi var väl det enda åländska laget som lite kaxigt sa redan innan säsongen att vi ska vinna serien, och tjejerna har verkligen visat vilken jättebra trupp de är som har jobbat så hårt tillsammans, fyller tränare Urban ”Ubbe” Truedsson i.


Ser fram emot hårdare motstånd
Josefin Danielsson menar att säsongens framgångar bygger på bra ledarskap, hård träning, stort intresse och mycket vilja, och att de ser fram emot att möta lag i en högre division.
– Det ska bli roligt att möta lite hårdare motstånd. Jag tror nog att vi passar bättre in i division III även om jag inte har så där väldigt mycket koll på lagen där, säger hon.
Ubbe Truedsson har tidigare vunnit division III Stockholm och har en känsla av vad som kommer att krävas nästa säsong.
– Vi behöver skruva upp vårt spel en nivå för motståndet kommer inte att vara så enkelt som det har varit i år. Men vi kommer absolut inte vara något stryklag, det har vi bland annat visat genom att vinna en träningsmatch över tvåan i division III, säger han.


Skjuter på firandet
På platsen efter IFK i tabellen ligger just nu Upplands-Ekeby IF som har ointagbara tolv poäng upp till IFK på 43 poäng. Men trots det firar IFK inte sitt avancemang ännu utan väntar till serien är slutspelad.
– Vi vill få sex poäng till innan vi gör någonting. Men sen ska vi alla hitta på något roligt tillsammans, säger Danielsson.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax